Ingredienser
1 porsjon deig gir ca. 40 småkaker.
1 porsjon
200 g romtemperert Meierismør
200 g sukker
1 stk eggeplomme
1 ss lys sirup
½ ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel (ca.)
Pensling og dryss
1 stk sammenvispet egg
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler
Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter.
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
Rør romtemperert smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene.
Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen.
Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5–2 cm) mens de fortsatt er varme.
Pensling og dryss
Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
Tips
Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.