Visste du at sjømat er aller best på smak og konsistens i den kalde årstiden? Dette er herlig og enkel mat med mye smak.

Vinteren er sesong for skalldyr. Det iskalde vannet gjør at algene forsvinner og bedrer levevilkårene i sjøen.

I verdensklasse

Norge har sjømat i verdensklasse, og det er mange gode grunner til å spise mye fisk og skalldyr. Råvarene har et svært høyt innhold av protein, og er en god kilde til jod, vitamin D, selen og omega 3. Om vinteren legger blåskjell og reker opp et energilager til vårens gyting, og vokser seg derfor kjøttfulle og gode på smak. Dette gjelder også mange saltvanns- og ferskvannsfisk, samt kamskjell og sjøkreps.

I dag spiser 70 % av oss pinnekjøtt i jula, og de kjøttfulle pinnene troner høyt som folkets favoritter, bare slått av ribba. Ikke rart vi forventer at pinnekjøtt skal omfavne smaksløkene.

Lokal leverandør

Vi på Eide Handel er så heldig å ha Karls Fisk & Skalldyr som leverandør – dyktige og ikke minst lokale fagfolk.

Fisk og skalldyr av høyeste kvalitet er Karls levebrød, og hans visjon er å forsyne våre kunder med det beste havet har å by på. Med moderne fryse- og kjølelager er du garantert fisk og sjømat av beste kvalitet.

For å opprettholde den gode kvaliteten på maten foretar de jevnlige kvalitetskontroller, og garanterer trygg og god mat. Og med sin lokale forankring har fisk og skalldyr kort vei til ferskvaredisken vår.

Karls filosofi er å satse på kvalitet fremfor kvantitet, og å gjøre sitt ytterste for at våre kunder skal bli fornøyde. Hos Karl blir all fisk håndfiletert, og de bokner fisk på fiskehjell – den naturlige og gammeldagse måten.

Lokalmat: Karl-Alberth Hansen hos Karls Fisk og Skalldyr.

Oppskrift:

Blåskjell

Les mer >