Matbloggen

/Matbloggen/

Utemat som varmer

2019-02-18T15:02:58+02:0014.01.2019|

Høst og vinter er høysesong for å lage mat ute. Og hva er vel bedre enn å samles rundt bålet før maten nytes i fellesskap?

Rein lykke

2019-02-18T15:03:22+02:0014.01.2019|

Visste du at reinsdyrene i Troms har de beste beiteforholdene i hele landet? Det kjenner du på smaken.

Pølsevev

2019-02-18T15:13:56+02:0014.01.2019|

Tror du det er vanskelig å lage egne pølser til jul? Det er faktisk lekende lett – og skikkelig gøy for hele familien.

Den lille jula

2019-02-18T15:23:27+02:0020.12.2017|

Jula blir fort tom uten tid med de nærmeste. Derfor har familien Skogmo gjort det lille til det største i førjulsstria – å tilbringe tid sammen.

Traeger-grill

2019-02-18T14:55:21+02:0030.03.2017|

Traeger sine nye pelletsgriller med Digital Pro Controller, er grillen med alle muligheter – du har full kontroll på grillingen.

Åpner en ny verden av smaker

2019-02-01T10:43:34+02:0025.10.2016|

Vår kaffemester Arnulf Kaspersen bærer på en hemmelighet. Gjennom år hos Friele har han luktet og smakt seg fra øst til vest – gjennom jordsmonn, ferskhet og brenningsgrader – stadig på jakt etter nye fyldige kaffesmaker.

Eide Krydder

2016-10-25T15:13:47+02:0025.10.2016|

Våre fagfolk mener at alle som er glad i å lage mat burde ha egne krydderblandinger. Etter mye utprøving med forskjellige smaker og kryddersorter ble vårt Eidekrydder til.

Julepålegg

2016-10-25T14:32:02+02:0025.10.2016|

Mads Nilsen vår egen pølsemaker lager vår berømte lammerull etter delvis hemmelig oppskrift. Han kan fortelle at han bruker kjøtt fra både bog og lår samt svangen når rullen skal lages.

God smak tar god tid

2019-02-18T14:57:15+02:0015.08.2016|

Den beste røykalaksen får du av å vente. Av og til kan du skimte et svakt slør av røyk over Eidkjosen. Da vet du at kjøkkensjef Øystein er på jobb.

Unnfanget i krøkebærlyng

2019-02-01T10:49:53+02:0015.08.2016|

Enkelte smaker blir til gjennom mye prøving og feiling. Vårt nye fenalår kom til verden under åpen himmel. Vi hadde i utgangspunktet ikke behov for flere hjertebarn i vårt brede sortiment av heimelaga spesialiteter.

Lam på høydetrening

2019-02-18T14:57:50+02:0015.08.2016|

Når vårsnøen tiner i Lyngsalpan og trekker seg oppover de mektige fjellskråningene, følger alpelammene etter. Slikt blir det god trening av. Alpelam har rennommé på seg for å være noe av det ypperste du kan kjøpe innen lam.

Liten kval – stor smak

2019-02-18T14:57:59+02:0015.08.2016|

De siste årene har folk nærmest kvalfartet til yttersida i desember og januar for å se verdens største populasjon av knølkval velter seg innover fjordene med bartene fulle av sild.