Her er vår ferskvaresjef Øystein Moes oppskrift på denne fantastiske italienske ribberullen.

Ingredienser

4 porsjoner

2 kg tynnribbe
4 ts salt
2 ts grovkvernet pepper

FYLL

1 pakke bladpersille
3 fedd finhakket hvitløk
skallet av 1 stk appelsin
2 ts fennikelfrø
2 ss olivenolje

Slik gjør du

Skjær ut bena på undersiden av ribba med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på bena, skjær så under, og vipp dem ut.

Lag fyll. Bland finhakket bladpersille, hvitløk og olivenolje i en bolle. Riv skall av appelsinen med den fine siden på et rivjern. Bland appelsinskall og fennikelfrø sammen med de øvrige ingrediensene.

Del ribba i tre lag, som henger sammen. Rut svoren. Legg stykket med svorsiden ned. Gni ribba inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.

Rull sammen ribba. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.