Komponer din egen gaveeske

Den perfekte gaven for din bedrift, venner, familie eller til deg selv!

Stadig flere velger å gi en matgave fra Eide Handel til jul.

Skreddersy innholdet til gavens mottaker og ditt budsjett. Nedenfor kan du enkelt velge og vrake blant våre heimelaga spesialiteter, utvalgte spennende lokale varer og andre fristelser! Vi har laget et forslag til deg, men dette står du helt fritt til å forandre på slik du selv ønsker.

For hjelp eller spørsmål ta kontakt med Malin,
på tlf. 99 16 81 78 eller malin@eidehandel.no.

Komponer din egen gaveeske

Den perfekte gaven for din bedrift, venner, familie eller til deg selv!

Stadig flere velger å gi en matgave fra Eide Handel til jul.

Skreddersy innholdet til gavens mottaker og ditt budsjett. Nedenfor kan du enkelt velge og vrake blant våre heimelaga spesialiteter, utvalgte spennende lokale varer og andre fristelser! Vi har laget et forslag til deg, men dette står du helt fritt til å forandre på slik du selv ønsker.

For hjelp eller spørsmål ta kontakt med Malin,
på tlf. 99 16 81 78 eller malin@eidehandel.no.

Klar til henting minimum 2 virkedager fra bestilling. Kan hentes mellom kl. 8.00 og 18.00. Henting utenom disse tidspunktene må avtales.

Velg innholdet i din gaveeske

Eide Heimelaga

  • Eide Heimelaga originalrøkt røykalaks, ca. 300 gr *

    Gode råvarer, bøkeflis, kjærlighet og tålmodighet som varer ei uke – det er det som skal til for å lage Eides Heimelaga røykalaks. Å lage god røykalaks krever kunnskap til fingerspissene. Det vil du kjenne på smaken.

  • Eide Heimelaga sirupsaltet røykalaks, ca. 300 gr *

    Gode råvarer, bøkeflis, kjærlighet og tålmodighet som varer ei uke – det er det som skal til for å lage Eides Heimelaga røykalaks. Å lage god røykalaks krever kunnskap til fingerspissene. Det vil du kjenne på smaken.

  • Eide Heimelaga cognacgravet røykalaks, ca. 300 gr *

    Gode råvarer, bøkeflis, kjærlighet og tålmodighet som varer ei uke – det er det som skal til for å lage Eides Heimelaga røykalaks. Å lage god røykalaks krever kunnskap til fingerspissene. Det vil du kjenne på smaken.

  • Eide Heimelaga lammerull, ca. 300 gr *

    Håndlaget lammerull av de beste lokale råvarene. I svangen legges håndplukkede fyldige kjøttstykker som er akkurat perfekt i konsistens og fettgrad. Så krydrer vi med salt, pepper og løk, og masserer krydderet inn i kjøttet slik at det binder seg sammen. Til slutt ruller og syr vi, og trekker rullen i gryte. Slik får vi det som vi kaller for verdens beste lammerull.

  • Eide Heimelaga sylte, ca. 300 gr *

    Håndlaget sylte av nordnorsk svinekjøtt. Julefrokosten eller -kveldsen er ikke den samme uten Eides heimelaga sylte!

  • Eide Heimelaga julepølsa, ca. 330 gr *

    Laget av nordnorsk svinekjøtt, og en liten andel nordnorsk storfekjøtt. Grov pølse, sammensatt med klassiske julesmaker som nellik og allehånde.

  • Eide Heimelaga fenabog, ca. 1,2 kilo *

    Av de beste nordnorske lammene. Naturtørket på gammeldags vis etter alle kunstens regler.

  • Eide Heimelaga sennepssaus, ca. 250 ml *

    Heimelaga på vårt eget kjøkken! En mild og god saus som passer til alt fra kylling til fisk.

  • Eide Heimelaga nordnorsk julesild, ca. 500 ml *

    Silda fra nærområdet deler glass med lokale ingredienser som gulrøtter og kålrot, i en lake smakstilsatt med sennepsfrø, nellik, helpepper, laurbær, persille og appelsinskall. Vår egen julesild sprer lokal matglede på julepyntede frokostbord! Det er ingen jul uten sild.

  • Eide Heimelaga sennepssild, ca. 500 ml *

    Hjemmelaget sennepssild til julefrokosten er obligatorisk for mange.

  • Eide Heimelaga tomatsild, ca. 500 ml *

    En klassiker blant påleggssild og et smaksrikt innhold på et koldtbord eller frokostbord.

Ost og spekemat

  • Brilliant brie fra Thorbjørnrud, 250 gr *

    Brilliant Brie er inspirert av den franske osten Brillat Savarin, som er en trippelkremet hvitmuggost. Trippelkremet vil si at den er tilsatt rikelig med ekstra fløte for ekstra kremig tekstur og ekstra god smak. Osten modnes i minimum 10 dager i fuktige omgivelser før de er klare for salg. Den kan med hell modnes i opptil 6 uker fra produksjonsdato for et mer modent smaksutrykk.

    Brilliant Brie anbefaler vi til ostefatet. Den passer utmerket til lyst brød eller usaltet kjeks, på brødskiven eller sandwichen.

  • Edel blå fra Gangstad, 190 gr *

    Gangstad Gårdsysteri er Norges første autoriserte gårdsysteri med kumelk. Gården holder til i Trøndelag, nærmere bestemt, Inderøy. Ekteparet Astrid Aasen og Perry Frøysadal overtok driften av gården i 1983, og i dag er gården åpen for besøk hele året og de produserer mange ulike typer oster og iskrem. I tillegg til egen produksjon selger de også marmelader, kjeks og kombucha. Ysteriet har opp igjennom årene mottatt en rekke priser for sine produkter. De tar ingen snarveier, men dyrker tradisjoner og tålmodighet til det fulle for et best mulig resultat. Brilliant Brie anbefaler vi til ostefatet. Den passer utmerket til lyst brød eller usaltet kjeks, på brødskiven eller sandwichen.

  • Manchego 3 mnd, 200 gr *

    Manchego er kanskje Spanias mest kjente fastost. Den er produsert i Castilla-La-Mancha området, av melken fra den nøysomme og tilpasningsdyktige Manchega-sauen. Melken er pasteurisert.

  • Noel serranoskinke, 80 gr *

    Serranoskinke er en delikat skinke som er velegnet både til kaldretter og varmretter. Nyt den som en forrett i seg selv sammen med melon. Serranoskinke er en selvskreven gjest til et tapas bord eller spekefat. Den kan også nytes som topping på pizza.

  • Inkognito fra Metervare, ca 220 gr *

    En salami som er inspirert av en studietur til Piemonte, inneholder svin, hvitløk, fennikelfrø og hele pepperkorn. Dette er en mild type salami.

    Pølsen kommer på ca 220 gr, skjæres i tynne skiver og nytes som den er.

    Inkognito er merket med Spesialitetmerket for unik smak fra Stiftelsen Norsk Mat.

  • Vulkan fra Metervare, ca 220 gr *

    En litt sterk spekepølse som minner om chorizo, Denne håndlagde spekepølsen inneholder kun svin, og er smaksatt med krydder som chipotle, hele pepperkorn, fennikelfrø og hvitløk.

    Pølsen kommer på ca 220 gr, skjæres i tynne skiver og nytes som den er.

    Smaker best i romtemperatur.

  • Tunnbrødchips, 160 gr *

    Knasende sprø flatbrødchips med salt fra svenske Mörsjö deli. Passer perfekt til ost eller bare som ren snacks. Fantastisk smak som nesten er avhengighetsskapende!

  • Ripsgelé fra Røyland Gård, 170 gr *

    Ripsgelé fra Røyland Gård er barndomsminner fra farmors sommerhage på glass. Den produseres hjemme på Røyland Gård og er laget av friske norske rips. Røylands ripsgelé passer utmerket til kjøttretter, vilt og ost. Geleen er også nydelig som smakstilsetning i sauser og gryter. For noen kommer julefølelsen på plass først når pinnekjøtt og ripsgelé står på bordet. Produktene fra Røyland Gård produseres uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.

  • Gavepakning med gelé fra Røyland Gård, 3 x 70 gr *

    Pernille Vea og Gunnar Sagstuen driver Røyland Gård på Engesland i Indre Agder. Her plukkes, høstes, saftes og syltes det året rundt. 3-pk til ost er en sammensetning av Røylands bestselgere av tilbehør til ost. De lager syltetøy og gelé som tilbehør til middag, tilbehør til ost i større glass, samt gløgg og saft. Det unike med Røylands produkter er at de alle baseres utelukkende på norske råvarer. I tillegg benyttes økologisk rørsukker som søtning.

Krydderier og oljer

  • Eide fiskekrydder *

    Vår egen kryddermiks.

  • Eide pizzakrydder *

    Vår egen kryddermiks.

  • Eide potetkrydder *

    Vår egen kryddermiks.

  • Sometimes Always Kosher Style salt fra Missing Link, 1 kg *

    Salt til matlaging av høyeste kvalitet med en delikat og mild smak. Perfekt for alt kjøtt og fisk før det havner i panna, på risten eller i røykkammeret. Kosher style salt blir utvunnet av bergsalt, enten fra saltgruver, eller ved fordamping av sjø eller elvevann. Denne prosessen danner salt (natriumklorid) i form av krystaller med en unik form, kvalitet og størrelse. Renheten, smaken og evnen til å fordele jevnt skiller kosher salt fra andre typer salt. Saltet er ikke tilsatt jod eller andre typer tilsetningsstoffer.

  • Happy Ending Pork & Rib Rub fra Missing Link, 400g *

    Denne blandingen fra Texas er perfekt for indirekte grilling eller low'n slow barbecue. Smaken er kraftig men overraskende balansert og aromatisk. Du får en fin bark på kjøttet og masse skryt fra naboer og venner.

  • Olivenolje extra virgin fra Fru Timian *

    En mild og fruktig extra virgin olivenolje med duft av nyslått gress og olivenblader.

    Fru Timian extra virgin olivenolje er super å bruke til både dressinger, marinader, vinaigretter, steking og baking.

  • Chiliolje extra virgin fra Fru Timian *

    Fru Timians Chiliolje er en skikkelig fyrrig extra virgin olivenolje med chili, perfekt å bruke til både steking og i marinader og vinaigretter. Den er også en fantastisk topping på en rekke retter som fisk, kjøtt, pizza og i gryter, og gir en ekstra smakskick til enhver rett.

Drikke

  • Eidekaffe, hele bønner *

  • Eidekaffe, filtermalt *

  • Eide juleøl, 330 ml boks, kr. 39,00 + pant *

    Nøttebrun Julebayer juleøl med smak av stekt brød, nøtter og karamell.

  • Eide Amber Ale, 330 ml boks, kr. 39,00 + pant *

    Fyldig, rødbrun ale i amerikansk stil. Smak av malt, karamell og en forfriskende humlekarakter. Moderat bitter avslutning.

  • Eide Weissbier, 330 ml boks, kr. 39,00 + pant *

    Lys, lett og forfriskende hveteøl med fruktig, krydret smak.

  • Nordlys-te fra Arctic Tea House, 100 gr *

    Nordlyset finner sted på den nordlige halvkule. Som oftest kan det ses langs aurora-beltet, som i Norge følger kysten.

    Nordlyset vises i de polare vinternettene.

  • Multe-te fra Arctic Tea House, 100 gr *

    Multer er Norges mest eksklusive bær, og kalles gjerne «Viddas gull». De fleste bærene finner du høyt oppe i Norges polare fjellområder.

  • Blaane musserende eplemost, 750 ml *

    Blaane er en alkoholfri musserende eplemost laget av 100% aroma eple. Fra Årke Gard i Hardanger. Den passer å drikke som den er, men er kjempegod til julemat, fårikål, hvit pizza, eplekake og pannekaker med bacon.

  • Eplegløgg fra Røyland Gård, 690 ml *

    Røylands eplegløgg er drikkeklar. Den kan serveres kald, men vi synes krydderne kommer mest til sin rett når den er oppvarmet. Tilsett gjerne litt hvitvin eller bobler etter eget ønske. Vi anbefaler to deler gløgg og en del vin. Den perfekte velkomstdrink!

    Friske norske epler balansert med passe sødme og krydder som gir den nydeligste gløgg.

Søtt

  • Twist, 330 gr *

    I en pose Twist finner du en herlig miks av sjokolade og karameller trukket i lys- eller mørk sjokolade. Dette er en selskapsklassiker, alle har sin favorittbit – hva er din?

  • Nordlyssjokolade fra Jentene på Tunet, 55 gr *

    En eksklusiv gaveeske med håndmalte sjokoladebiter inspirert av Norges vakreste eventyr og himmelens magi – Nordlyset. Denne sjokoladen er et kunstverk i seg selv, og en gave som virkelig blir lagt merke til.

    3 ulike smaker: solbær, salt karamell og mango – 2 av hver.

  • Juleglede fra Jentene på Tunet, 65 gr *

    Den beste julestemningen skapes med håndlaget sjokolade fra Jentene på Tunet. Sjokoladefryd Juleglede inneholder 6 utvalgte sjokoladebiter i en flott gaveeske. En velsmakende julegave til enhver sjokoladeelsker, eller kanskje en velfortjent påskjønnelse til deg selv?

    Inneholder (kan variere noe): Epleslang, Multefløyel, Salt lakris, Marsipangodt, Karamellkos og Kremet bringebær.

Vi tar forbehold om at vi kan erstatte utsolgte varer med tilsvarende produkt. I aktuelle tilfeller tar vi kontakt.