Ingredienser
4 porsjoner
2 kg friske blåskjell
6 båter finhakket hvitløk
4 stk finhakket sjalottløk
2 stk gulrot i strimler
1 stk rød chili, finhakket
8 ss olivenolje
2 dl hvitvin
4 dl kremfløte
6 ss crème fraîche orginal, 35 %
4 ss frisk kruspersille
Denne blåskjellvarianten smaker godt året rundt. Når blåskjellene er spist opp og livet er herlig å leve, tar du opp en skje og spiser resten som en suppe.
Slik gjør du
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
Fres hvitløk, sjalottløk, gulrot og chili i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk. Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen.
Pynt med kruspersille og server med godt brød.