Ingredienser
1 kg laksefilet
30 gr salt
15 gr sukker
1 ts grovmalt sort pepper
Fersk dill (rikelig)
3 ss konjakk, eventuelt akevitt
1 ss sennepfrø
Slik gjør du
Dekk en liten form med plastfolie. Del laksefileten i to på midten og legg den i formen med skinnsiden ned.
Bland godt sammen sennepsfrø, sukker, pepper og salt. Fordel så dette jevnt over laksefiletene.
Strø dill over og dynk godt med konjakk. Legg så laksefiletene mot hverandre med kryddersidene mot hverandre. Brett plastfolien godt rundt. Sett dette så i kjøleskapet og vend laksen en gang i døgnet. La den stå slik i 3–4 døgn.
Hell så av vesken, og tørk lett av eventuelle rester av laken med et tørkepapir (dill og krydder skal ikke tørkes bort).
Serveres eventuelt med en god sennepsaus à la Eide.
Gravlaks holder seg 4–5 dager i kjøleskapet etter graving.