Enkelte ting blir bare bedre med tida.

Vår kjøkkensjef Øystein Moe har sluttet å klatre på hjellene og leke gjemsel mellom fiskekassene. Modning og klokskap går hånd i hånd med tida – sies det.

Det samme gjør også Øysteins forkjærlighet for det ekte. De virkelige gode smakene krever erfaring, omtanke og tid å fullbyrde. Som Eide Handels kulinariske fyrtårn finner han derfor aldri den enkleste leia til smakens endelige havn.

Håndverk

Øysteins boknafisk er laget fra håndplukket beinfri ryggfilet av stor fersk skrei, fanget på yttersia av Kvaløya. Filetene tørkes på hjell i Kaldfjorden i mild vintervind ved rundt 0 grader i 4 til 14 dager. Det er utetemperatur, vind og sollys som bestemmer tida. Med en vinlagers tålmodighet vandrer Øystein mellom rankene og lukter, kjenner og venter til råstoffet er i akkurat perfekt stand til å høstes. Så bæres de i hus, vakuumeres og fryses, slik at kjennere kan ha tilgang til boknafisk
året rundt, lenge etter at hjellene har tatt sommerferie.

Lange tradisjoner

Øysteins boknafisk blir stadig mer populær. Derfor har han laget hele tre tonn av delikatessen i år. Siden den er beinfri, faller den også i smak blant den yngre garde. Det gleder et hjerte som banker for mattradisjoner med sterke røtter langs kysten.

Oppskrift:

Boknafisk

Les mer >