Du finner den ferskeste skreien i ferskvaredisken på Eide Handel. Kun få timer etter at fisken er dratt over båtripa, er den å finne hos oss.

Hva er skrei?

Med sin faste konsistens, delikate hvite farge og subtile smak, skiller den seg fra vanlig kysttorsk. Ordet «skrei» stammer fra gammelnorsk og betyr å vandre, noe som gjenspeiler dens episke reise til gyteplassene langs norskekysten mellom januar og april. Denne arktiske torsken svømmer tusenvis av kilometer fra Barentshavet for å gyte, og leverer en smak og kvalitet som har fortryllet generasjoner.

Uendelige muligheter med skrei

Skrei er en utrolig allsidig råvare som kan tilberedes på utallige måter, fra å pannesteke skreifilet til å lage tradisjonell skreimølje med lever og rogn. Til høyre finner du en av våre favorittoppskrifter med skrei.

Oppskrift:

Skrei servert med fløyelmyk potetpuré, sautert gulrot og en silkemyk smørsaus

Les mer >