Annvei elsker å prate om ost. Med kunnskap og gode tips på lager, kommer kunder langveis fra for å handle ost hos oss.
Flere og flere er opptatt av hvor osten kommer fra, dyrevelferd, hvordan osten er laget, og av hvem. Ostedisken på Eide er et fantastisk sted som bugner av smaker, lukter og former.
Store osteopplevelse
Annveis største lidenskap er lokale og norske oster. I det lille gårdsysteriet i Pasvik, i Finnmark, håndlager ostemaker Ivar Øverli sine oster etter gamle tradisjoner. Annvei er spesielt glad i Gaivo – en Goudavariant.
Verdens beste ost er vi stolte av å selge!
Kraftkar fra Tingvoll ost ble kåret til verdens beste ost under World Cheese Awards blandt 3000 oster fra hele verden. Tingvoll gårdsmeieri lager fem forskjellige typer kvit- og blåmuggoster basert på pasteurisert kumelk fra egen gård.
Fra den Sorte Gryte i Lødingen anbefaler Annvei krydrede salatoster i olje som inneholder blant annet rapsolje, rosépepper og andre krydder, og er velegnet til salater og annet pålegg.
Vi får stadig inn nydelig fersk karamellpudding, i tillegg har vi brunost, karveost, Frisk bris og Camembert.
Mye kjærlighet
Det finnes enormt mye god ost og hvert land har sine osteskatter. Det er knyttet mye stolthet og kjærlighet til det å produsere god ost, og menneskene bak er veldig lidenskapelige. Og Annvei kan stolt fortelle om oster fra hele verden.
Ost til enhver anledning
Ost er mangfoldig og passer til en hver anledning. Parmesan på pasta. Pecorino i salat, mozzarella på pizza, blåost på toast og chevre på grillen. Eller helt enkelt ost på brødskiva.
Gode råd til det perfekte ostefat
Det er aldri feil å servere et ostefat med godt tilbehør. Annveis ostefat inneholder ost med variasjoner, hennes favoritter er håndskåret ost som brie, blåmuggost og camembert.
– Til ostefatet serverer jeg gjerne ferske fiken, tørket frukt, marmelade, honning, nøtter og godt brød. Jeg dropper de salte kjeksene og velger mer nøytrale kjeks, slik at osten får spille hovedrollen. Pepperkaker er himmelsk til blåmuggost.
Før servering bør ost romtempereres. Del osten i skiver eller «kakestykker» med en gang du tar den fra kjøleskapet. Legg over et rent, fuktig kjøkkenhåndkle. Et ostefat kan godt stå på benken i 1–2 timer på denne måten.
– Smak på ostene før du legger på tilbehøret. Tilbehøret skal ikke konkurrere med ostens smak, men være et komplement.
Hjelpsom: Annvei hjelper deg gjerne å velge i vårt store osteutvalg.