Du komponerer ikke helt nye pølsesorter fordi det er enkelt.

Enkelte ting i livet er verd å streve for. Som utsikten fra Styrmannstind på 955 meters høyde, der storhavet og alpine topper møtes ansikt mot ansikt i en evig tvekamp. Der vinden, som begynte sin lekne ferd fra Azorene, treffer land fra vest og gjør opprør mot 1,8 milliarder år gammel Ersfjordgranitt. Ikke rart man blir ydmyk.

Ektefødt

Det er i slike omgivelser vår pølsemaker Mads Nilsen henter sin inspirasjon. I det ypperste av vill nordnorsk natur der utsikten til nye muligheter er ubegrenset. Styrmannstindpølsa er et slikt ektefødt barn av lyng og bratt terreng.

– Jeg hadde lenge hatt lyst til å komponere ei ny høstpølse med smak av tyttebær. Etter et par forsøk trodde jeg at jeg hadde funnet den riktige balansen, men det var først under en rutsjetur i lyngen ned fra Styrmannstind at alle brikkene falt på plass, smiler Mads og vender pølsene i lukten av høst utfor teltet. De kraftige fargene harmonerer med smakene.

Sydlandsk temperament

En frisk bris fra sør setter lukt og smak på alt. I alle fall på Mads sine pølser. Akkurat som Skittentindpølsa, spesialkomponert til toppturløpet «Skittentind Rando» som går av stabelen fra Kattfjordeidet hver vinter.

– Denne pølsa er en liten smaksbombe med sydlandske rytmer, inspirert av en gresk kollega. Her har jeg blant annet krydret kjøttet med appelsinskall og anis, forklarer Mads entusiastisk.

Den siste pølsa i Mads nye trekløver bærer navnet Salsicchia Tatone – intet mindre.

– Denne oppskrifta fikk jeg fra min italienske kompis etter to Grappa og et forfriskende bad i Adriaterhavet. Pølseoppskriften har gått i arv i slekta hans i generasjoner, og er fint istemt fennikel og persille som første og andre sopran, smiler pølsemakeren.

Eksklusiv

Som alle andre spesialiteter Mads lager, blir også pølsene til av stahet og kjærlighet til nordnorsk mat og natur.

– Disse håndlagde pølsene gir kunden opplevelsen av å sette tennene i skikkelig kjøtt, uten tilsetninger.

Pølser fra vår egen pølsemaker

Eidepølsa
– Elsket av alle

Chistorra pølser 
– Type hot, altså ekstra sterk.

Salsicca de Tatone
– Vår egen italiener

Alpelampølser
– Laget av Alpelam fra Lyngen

Styrmannspølsa
– Ekte smak av Kvaløyas natur

Julepølsa
– Ei grov pølse som kan minne om Vossakorv