Litt kreativitet og nydelig Eide heimelaga pålegg – og vips har du snitter det går gjetord om.

Jula er høytid for å samles. Få ting er vel hyggeligere enn å dra på eller få besøk av familie og venner man kanskje ikke ser mye til resten av året.

Men besøk betyr servering, og det er ikke alltid man har tid eller overskudd til å stå ved grytene. Dessuten; etter dager med høyoktan julemat kan det vært godt å servere noe lett og lekent, og likevel smakfullt.

Uendelige kombinasjoner

Snitter er godt brød med godt pålegg og smakfull pynt dandert i kreative kombinasjoner. Brødskiva skjærer du på skrå for å gi den lille retten en spennende form, og pålegget bygges oppover i høyden.

Derfor er det fint å kunne starte med et salatblad som gir god mild smak og crispy lyd, og gir snitten et lite løft når pålegget kommer på. Så er det bare å anrette med fargerike grønnsaker og ferske urter.

Oppskrift:

Brokkolisalat

Les mer >

Oppskrift:

Skalldyrsalat

Les mer >

Huskelisten

Med ingredienser til snitter i hus, trenger du ikke å planlegge storinnkjøp i tilfelle besøk. Men noe er det lurt å ha litt ekstra av;

  • Eide heimelaga pålegg – det beste du kan få når du vil servere virkelig god hjemmelaga mat fra nordnorske råvarer og tradisjoner.
  • Godt brød – Grovt eller fint brød, du kan godt kjøpe halvstekte brød og fryse ned. Lett å steke når det kommer noen flere innom.
  • Grønnsaker – ha litt ekstra salat, paprika, agurk og persille i kjøleskapet. Smakfull pynt til snittene dine.
  • Påleggssalater – saftig og smaksrikt tilbehør som gir snitten en ekstra piff. Lag selv eller prøv en av våre mange Eide heimelaga varianter.