Ikke alle kunstnere får solgt utstillingen sin hver eneste dag.

Det ligger ikke til oss å skryte, selv om vi vet at tilreisende fra hele landet kommer for å handle hos oss. Men er det noe vi er utrolig stolte av, så er det de ansatte. De er Eide Handels egentlige attraksjon. For god mat kan bare skapes i et stort hjerterom, og det er det mye av her på Eide. Med nærmere 50 meter diskplass til rådighet kan kreativiteten ta overhånd.

Musikk for øyet

Freddy Simbana fra kystlandet Ecuador jobbet som musiker før han flyttet til Norge for 15 år siden. Hos Rya Produkter lærte han alt om havets vidunderlige råvarer før han kom til oss på Eide Handel, og skapte helt nye toner i fiskedisken. 100 kilo is og to timer går hver dag med i jakten på et unikt uttrykk.

– Mine kolleger og jeg lager en ny utstilling hver eneste dag. Hvilke råvarer vi får tak i avhenger av vær og sesongvariasjoner. Alt er ferskt. Vi bruker mye tid på å filletere, komponere og pynte slik at ingen utstilling blir lik. Dette er en perfekt jobb for den som liker å være kreativ, smiler Freddy. I tillegg skjærer, salter og røyker de all fisken selv.

Fargerikt

I kjøttdisken dekker Silvia Gyger til storfint besøk hver eneste dag. Og det er det ofte, for oppunder jul er det ikke sjeldent det kommer over 1000 kunder innom for å kjøpe kjøtt. Silvia har selv drevet en matbutikk i Sveits før kjærligheten gjorde nordmann av henne. Begge deler inspirerer henne.

– Det er utrolig gøy når folk stopper opp for å ta bilde av det vi lager. Vi bruker ofte 2–3 timer hver dag på å lage kjøttutstillingen, og folks tilbakemeldinger er varm lønn for strevet, sier Silvia, som lager helt egne spesialiteter du bare finner på Eide Handel.

Vakkert: Silvia Gyger har brakt kontinentale tradisjoner til Eide Handel, selvsagt med lokale råvarer.