Menn, kjøtt og røyk har eldgamle bånd.

Når de siste bladene har forlatt trærne og bakken tullet seg inn i et snøteppe, kan du rett som det er se et hvitt slør over Eidkjosen. En atmosfære av noe eldgammelt nesten mytisk utspiller seg over Eide. Som kald pust fra åpen ild i den unge vinterens blåtime.

Den gode smaken

Men Mads Nilsen er på ingen måte en kjøttverdenens sjaman. Han er uomtvistelig en svært jordnær, hardtarbeidende pølsemaker og kjøttentusiast som kobler best av foran et bål i fri natur. Og han har en fantastisk evne til å la seg inspirere av moder jord og ta det beste med tilbake til jobben sin på Eide Handel.

Det er her kjærligheten for røyk kommer inn. Røyking av kjøtt er en eldgammel konserveringsmetode sammen med speking (salting). I dag bruker vi den hovedsakelig for å gi kjøttet den særegne smaken som bringer sansene og minnene tilbake til fine høstdager rundt bålet. Derfor er Mads kompromissløs når det gjelder røykingen av sitt pinnekjøtt. Der andre produsenter for lengst har erstattet røykovner med flytende røykaroma, tviholder Mads på glødende trespon i skikkelige røykovner.

Treeninghet

Menn, kjøtt og røyk er en treenighet. Det hvite teppet som legger seg over Eidkjosen er din garanti for at vi aldri kommer til å bryte tradisjonene og jukse på kvaliteten.

Eides beste pinnekjøttoppskrift

Bytt ut pinnene med poteter!

Det høres utrolig ut, men dette må du bare prøve. Vask eller skrell potetene, og legg dem i bunnen av kjelen. Fyll på vann slik at du så vidt dekker potetene.

Pinnekjøttet legger du over potetene, og dermed er det klart for å trekke. Lokket må ligge på hele tiden.

«Men pinnekjøttet skal jo trekke i to timer eller mer – hva med de stakkars potetene?»

Vi kan love deg at de blir ekstra gode og faste på grunn av saltet i kjøttet.