Visste du at reinsdyrene i Troms har de beste beiteforholdene i hele landet? Det kjenner du på smaken.

Ved Andsvatnet i Sørreisa i Midt-Troms ligger en liten perle av en kjøttprodusent, midt mellom det frodige kystbeitet og de enorme høyfjellsområdene mot svenskegrensen. Her driver Lars Ante Oskal og tre brødre reindrift og eksklusiv kjøttproduksjon sammen med mor og far.

Kortreist mat

Hjerttind Rein har røtter med virkelig historisk sus. Familien har levd side om side med reinflokkene så lenge noen kan huske, og lenge før det igjen. Reinen kom til disse trakter da isen trakk seg tilbake etter siste istid for ca. 12 000 år siden, og folk fulgte etter villreinen. Etter hvert ble reinsdyra temmet til flokker som kunne gjetes – i et evig vandremønster mellom sommerbeite langs kysten og vinterbeite på høyfjellet. Slik er det fortsatt. Lars Ante og familien gjeter flokken slik familien har gjort gjennom hundrevis av år. Og de er heldige. Ungdyra i området er blant de tyngste i hele landet, noe som ifølge Lars Ante Oskal skyldes de frodige beiteforholdene. I tillegg er det balanse mellom antall rein og størrelsen av beiteområdene. Reinen deres beiter og slaktes i samme område, noe som gir rolige og stressfrie rein, som igjen kjennes på smaken. Kortreist mat, fôret av naturens eget spiskammer.

Tuftet på tradisjoner

Vi på Eide Handel er blant de første heldige kjøpmennene som får selge Hjerttinds reinkjøtt i butikk. For Oskal var det helt naturlig å ta kontakt med oss fordi vi
deler den samme filosofien rundt matkultur, kortreist mat og råvarer av høy kvalitet.

Vi gleder oss til å dele samiske mattradisjoner av ypperste kvalitet med våre kunder, smaksopplevelser av rein lykke.

Oppskrift:

Braisert reinsdyrsteik

Les mer >