Hva mer kan du ønske deg til jul enn ei perfekt ribbe?

Ribbe på julaften er mer enn et godt stykke kjøtt, plassert midt på et overlessa pynta middagsbord. Ribbe er mer enn familiens favoritt som holder oppmerksomheten borte fra et juletre nedgravd i forventinger. Og mer enn en gammel mattradisjon ingen tør bryte.

Nei, ei skikkelig god ribbe er som nysnø på julaften. Som lukten fra en røkelse du ikke kan motstå. Som billetten til ei perfekt jul for deg og dine. Som om hele høytiden er samlet på ei og samme fjøl.

Ei ribbe bør være perfekt. Ikke rart man føler presset.

Perfekt ribbestykke

Et perfekt sluttresultat starter med et perfekt utgangspunkt. Og siden ei frossen ribbe er pakka i plast og derfor vanskelig å vurdere, anbefaler vi våre kunder å se i ferskvaredisken etter sitt perfekte ribbestykke til jul. Den med riktig tykkelse og fettrand etter egen smak. Ei fersk ribbe får du akkurat så stor eller liten som du og din familie trenger.

Saftigheten

Den store forskjellen på fersk og frossen ribbe ligger likevel i saftigheten. Har du noen gang tint ei ribbe og måtte tømme ut væsken som har samlet seg i bunnen av posen?  Krafta i ei fersk ribbe holdes lukket inne i kjøttet og er grunnen til at sluttresultatet fra ei fersk ribbe ofte blir saftigere enn fra ei frossen.

Vi tenker det beste er at du som kunde kjøper akkurat så mye ribbe som du trenger til jul, og sender en liten tanke til bonden som i flere år har vist akkurat ditt stykke kjøtt omsorg og omtanke. Som har jobbet hardt for å lage det perfekte kjøttet og gi deg den perfekte inngangsbilletten til jul. Det mener vi er en tanke som smaker.

Ha ei saftig og smakfull ribbejul!

Oppskrift:

Øysteins beste juleribbe

Les mer >