Hvis du setter pris på skikkelig heimelaga pålegg, vil du ikke bli skuffet her hos oss på Eide Handel. Våre dyktige fagfolk lager alt av pålegg på tradisjonelt vis, det smaker slik det skal!

Mads Nilsen, vår egen pølsemaker, lager vår berømte lammerull etter delvis hemmelig oppskrift. Han kan fortelle at han bruker kjøtt fra både bog og lår samt svangen når rullen skal lages. Kjøttet stables opp, sys sammen og nettes før rullen saltes, kokes og presses. Vi synes at Mads lager en fantastisk god lammerull.

Den vanlige julesylta lages av bakstykket av sideflesket, noe som gjør den ekstra saftig, sier han. Mens hodesylta lages av kjøtt fra hodet på grisen på tradisjonelt vis, noe som gjør at den blir særlig smakfull. Hvis du setter pris på skikkelig heimelaga pålegg, skal du prøve denne – da får du kjenne smaken av ekte håndverk!

Mads egenutviklede leverpostei er basert et på et klassisk utgangspunkt, men er deretter blitt tilsatt en spesialkomponert krydderblanding som gir et ekstra julepreg. Produksjonen av leverpostei er ekte håndverk her i gården, for Mads velger ut og skjærer opp råvarene for hånd før dette grovkvernes og blandes med resten av ingrediensene. Han baker til sist leverposteiene selv i ovnen for å ha full kontroll over hele prosessen, og resultatet er en nydelig, grov postei som er selvskreven på bordet i adventstida eller til jul. Mads lager også vår kokte skinke, som passer ypperlig på et deilig smørbrødfat.

Også vår ferskvaresjef Øystein Moe er ansvarlig for produksjon av noen av våre påleggstyper. Han lager blant annet vår saftige roastbiff og svinekam, som du selvsagt kan få kjøpt ferdig oppskåret. Dermed er det enkelt å lage et deilig smørbrødbord!

Svinesteik

Nå får du den også ferdig oppskåret! Servert her med surkål og svisker.

Sylte

Laget på tradisjonelt vis – prøv den med waldorfsalat og appelsin!

Roastbeef

En klassiker! Prøv den med rå løk, remulade og sylteagurk.

Lammerull

Ekte heimelaga rull! Server den gjerne med taliensk salat og syltetagurk.

Røykalaks

Vår berømte røkte Eidelaks. Her med eggerøre og sitron – fantastisk godt!

Leverpostei

Et ekte håndverksprodukt. Prøv den med bacon og sprø løk som her.

Gravet laks

Laget av våre dyktige fagfolk! Server den på tradisjonelt vis med sennepsaus og dill!