Ingredienser

6 porsjoner

1,5 surret reisdyrstek
Eide viltkrydder
Salt og nykvernet sort pepper
1 løk
2 stk gulrot
Skall av en halv sitron (kun det gule)
2 dl solbærsirup
3 dl rødvin
4 stk laurbærblad
5 dl vann
1 ts hel sort pepper
Maizena

Slik gjør du

Brun reinsdyrsteken i en stekepanne eller jerngryte med smør. Krydre med salt, pepper og Eide viltkrydder. Legg steken så i en jernpanne eller ildfast form som har lokk, sammen med grønnsaker, krydder, rødvin, solbærsaft, sitronskall og vann.

Legg lokket på og sett stekovnen på 180 °C. Ha steken i ovnen og stek ca. 1,5 time eller til kjernetemperaturen viser 65 °C. Pakk steken inn i aluminiumsfolie og la den hvile (ca. 20 min) mens du lager sausen.

Sil kraften fra stekingen i en kasserolle og kok opp. Jevn med litt Maizena og smak til med salt og pepper og eventuelt litt mere solbærsirup.

Server gjerne med høstens rotgrønnsaker, kokte mandelpoteter og nyrørte tyttebær.