Ingredienser

Marengsbunner

4 stk eggehviter
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 120 °C. Pisk eggehviter sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne.

Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge da blir blandingen kornete.

Sikt maizena og ha hvitvinseddik i marengsen, vend forsiktig sammen med en slikkepott.

Legg bakepapir på et stekebrett og tegn en sirkel etter en kakeform, 24–26 cm i diameter.

Fyll blandingen i en sprøytepose og fordel massen i en krans eller sirkel på bakepapiret. Stek marengsen ca. 1 ½ time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden.

Skru av ovnen og la marengsbunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.