Bytt ut pinnene med poteter!

Det høres utrolig ut, men dette må du bare prøve. Vask eller skrell potetene, og legg dem i bunnen av kjelen. Fyll på vann slik at du så vidt dekker potetene.

Pinnekjøttet legger du over potetene, og dermed er det klart for å trekke. Lokket må ligge på hele tiden.

«Men pinnekjøttet skal jo trekke i to timer eller mer – hva med de stakkars potetene?»

Vi kan love deg at de blir ekstra gode og faste på grunn av saltet i kjøttet.

Slik gjør du

Vann ut pinnekjøttet av Alpelam i 16-18 timer.

Legg gulløyepoteter i bunnen av panna. Fyll vann rett over potetene. Legg pinnekjøttet lagvis oppover. Dekk panna med lokk (NB! Viktig at det er helt tett).  Kok opp vannet, og skru deretter ned temperaturen slik at kjøttet får dampe.

La stå slik i ca. 3 timer eller til kjøttet løsner fra beinet.

Kålrotstappe

Ingredienser

1 kg kålrot
2 stk gulrot
1 l vann
2 ts salt
1/4 ts pepper
1 dl matfløte
3 ss smør

Slik gjør du

Del og skrell kålrot i skiver og gulrøttene i biter. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør, og smak til med salt og pepper.

Tips! Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere.