Ingredienser

6 porsjoner

1 hummer
2 ss olivenolje
2 sjalottløk
1 gulrot
½ purreløk
¼ sellerirot
1 lauberblad
1 ts sorte pepperkorn
1 ss tomatpure
4 cl cognac
1 boks hakkede hermetiske tomater
4 dl hvitvin
5 dl fløte
4 dl vann
1 mango
4 ss hakkede urter
2 ss smør

Slik gjør du

Rens hummeren og skjær kjøttet i små biter. Knus hummerskallet i små biter. Kutt grønnsakene i grove biter. Fres skall og grønnsaker med olivenolje og ha på tomatpure. Tilsett cognac og tenn på (flambér). Husk god takhøyde og pass på håret!

Hell på tomatene og hvitvin. Kok på middels varme i 15–20 min og ha på fløten. La dette stå å småputre i ca 45 minutter. Sil suppen, smak til med salt og pepper. Pisk inn smøret.

Mangoen kuttes i strimler. Server suppa i tallerkenene, legg på hummerkjøtt og rikelig med mango i midten og strø over urtene.

Suppa kan gjerne lages god tid i forveien, men stopp før du pisker inn smøret. Når du gjør klar suppa til servering, varmer du den og pisker inn smøret.