Ingredienser

4 egg
250 g sukker
250 g ekte meierismør (smeltet)
250 g hvetemel
½ ts malt kardemomme (valgfritt)

Slik gjør du

1. Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne. Denne oppskriften gir 30–40 krumkaker.

2. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 1 time.

3. Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.

4. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en  pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.

5. Oppbevar krumkakene i tett boks.

Tips

En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 g, trenger du 250 g sukker, 250 g smør og 250 g hvetemel.