Kleppmelk blir også gjerne kalt bollemelk, som kanskje høres litt mer delikat ut. Om man kaller dem klepper eller boller, så er det en tykk melrøre som er utgangspunktet, og den får koke i varm melk til «kleppene» er gjennomkokte.

Du kan bruke bare hvetemel til røra, men prøv gjerne å bytte ut 1/4 av hvetemelet med byggmel. Servert med sukker og kanel smaker det helt nydelig, og ikke helt ulikt risengrynsgrøt.

Så prøv å servere kleppmelk til dessert eller kveldsmat en dag i mørketida, og se om ikke både små og store blir svært fornøyde!

Ingredienser

Til 4 personer

1½ liter melk
1½ ss sukker

Bolledeig

4½ dl melk
2 egg
2 ss sukker
½ ts bakepulver
5½ dl hvetemel

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til en bløt deig. Lag boller med skje – dypp skjeen i melka, da løsner bollene lettere. Bollene synker til bunnen, men flyter opp igjen. Rør forsiktig med en tresleiv slik at de ikke setter seg fast. Dette skal trekke/koke i ca ti minutter til bollene er ferdige.

Server gjerne kleppmelka med sukker og kanel.