Ingredienser
1 porsjon
500 g melis
500 g malte mandler
(må males i mandelkvern, ikke food-processor)
3–4 eggehviter
Slik gjør du
Bland melis og mandler. Tilsett eggehvitene, en om gangen, til deigen henger sammen. Den skal ikke være klissete.
Dekk den med plastfolie eller legg i en brødpose mens du smører formene med nøytral olje (ikke olivenolje) og drysser med semulegryn. Rull fingertykke pølser, eller bruk en gammel kjøttkvern til å lage pølser. Den største stjerna i kjøttkverna lager passe tykke pølser for kransekake. Sett formene på stekeplater og stek på ca. 160–180 °C i 15–20 minutter.
Lag melisglasur av 1 eggehvite, 1 ts sitronsaft og melis til det blir passe konsistens. Lag kremmerhus av matpapir og sprøyt sikksakkmønster på ringene etter hvert som kaken settes sammen.