Lammecarré med sprø urteskorpe, rødvinssaus og sellerirotpuré. Lammecarré er svært delikat, saftig og mørt kjøtt som passer perfekt til selskap og de litt mer spesielle anledninger. Kjøp gode småpoteter som kun skal varmes, eller server kokte eller ovnsbakte.

Ingredienser

Urtepanering

2 skiver daggammel loff
4 ss persille
2 ss rosmarin

Lammecarré

1 kg lammecarré
2 ss dijon sennep
salt
pepper

Sellerirotpuré

200 g sellerirot
1 dl kremfløte
1,5 ss smør
salt
pepper

Tilbehør

4 dl rødvinsaus , gjerne Jacobs Utalgte
2 pakker ovnsbakte småpoteter med timian

Slik gjør du

  • 1
    Urteskorpe: Kjør daggammel loff, persille og rosmarin til fine smuler i en kjøkkenmaskin. Hell så ut på et fat eller en stor tallerken og sett til side.

    Hvis du ikke har daggammel loff tilgjengelig, kan du også bruke griljermel, strøbrød eller panko.

  • 2

    Lammecarrè: Rut fettet på lammecareen med en spiss og skarp kniv. Gni inn med salt og pepper.

  • 3

    Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne med fettsiden ned først, og deretter på alle kanter.

  • 4
    Stek lammecarreen: Legg carréen med fettsiden opp i en ildfast form og stek midt i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter.

    Varm potetene i ovnen sammen med lammecarreen.

  • 5

    Ta ut carreen. Smør fettsiden med sennep og dypp den i urtepaneringen så den godt blir dekket.

  • 6
    Sett den panerte carreen et par minutter under grillelement i ovnen til den har en gylden og sprø overflate.

    La lammecarreen hvile et par minutter før du skjærer i den.

  • 7

    Sellerirotmos: Skrell selleriroten og del den i terninger. Kok dem møre i lett saltet vann.

  • 8

    Hell av vannet på selleriroten, tilsett smør og fløte og mos med stavmikser til du har en glatt puré. Smak til med salt og pepper.

  • 9

    Saus: Varm opp sausen etter anvisning på pakken.

  • 10

    Servering: Skjær carreen i skiver mellom beina, slik at hver skive har ett bein. Dander skivene på et fat sammen med poteter, sellerirotpuré og rødvinsaus.