med ovnsbakte grønnsaker og hjemmelaget potetmos
Ingredienser
4 stk lammeskank
1 stor gulrot (grovkuttet)
½ løk (grovkuttet)
Skallet av en halv sitron
1/2 l vann
2 ss tomatpure
2 laurbærblad
1 ts tørket timian
1 ts sort hel pepper
1 ss sukker
2 dl rødvin
1 ss hvetemel
Salt og pepper
2 ss smør til bruning
Slik gjør du
Brun lammeskankene i smør og krydre med salt og pepper. Plasser dem så i en ildfast gryte eller form slik att benpipene står opp.
Ha gulrot og løk i samme pannen, og brun dette lett i ca. ett minutt. Ha det så sammen med lammeskankene og tilsett resten av ingrediensene.
Dekk med lokk eller aluminiumsfolie, og stek i ovnen ca. 1,5 time på 200 ºC. Sil krafta fra gryta, og bruk som saus.
Serveres med hjemmelaget potetmos og ovnsbakte grønnsaker.
Hjemmelaget potetmos
Ingredienser
400 gr. skrelte poteter (gjerne mandel)
5 fedd hvitløk
4 ss meierismør
1,5 dl H-melk
1,5 dl kremfløte
Salt og pepper
Litt malt muskat
Slik gjør du
Kok potet og hvitløk godt møre. Hell av vannet og mos dette med en potetstapper.
Ta så en visp og rør inn smør, fløte og melk (denne bør varmes).
Smak til med salt, pepper og muskat.
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Ingredienser
4 stk gulrot
1 stk liten sellerirot
1 stk liten kålrot
½ dl olivenolje
1 ts tørket timian
2 ss honning
Salt og nykvernet sort pepper
Slik gjør du
Skrell grønnsakene og kutt i grove biter. Vend i olje, timian og honning, før du blander godt.
Ha det så i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
Stekes i ca. ½ t på 200 ºC (rør i grønnsakene etter halve tiden).