med soppsaus, ovnsbakte grønnsaker og poteter

Mange nordmenn sverger til det tradisjonelle lammelåret. Ingenting galt i det, men hvis du virkelig vil imponere – og spare tid – så anbefaler vi lammeplomme av Alpelam.

Ingredienser

1 kg lammeplomme av Alpelam
Salt og pepper
Evt. provencekrydder
Smør

Slik gjør du

Krydre lammeplommen med alt krydder. Brun den raskt i pannen, og etterstek i ovnen på 200 °C i ca. 20 minutter. Den skal ha en kjernetemperatur på 60 °C. Pakk lammeplommen inn i matpapir og la den hvile i ca. 15 minutter før den skjæres i tynne skiver for servering.

Ovnsbakte grønnsaker og poteter

Ingredienser

1 kg små poteter med skall (f.eks. Amandine)
1 aubergine
1 squash
2 paprika
1 hel hvitløk
2 små løk i båter
2 ts rosépepper
2 dl olivenolje
10 – 12 cherrytomater Maldonsalt
1 ss provencekrydder

Slik gjør du

Kutt alle grønnsakene unntatt tomatene i grove biter og bland dem med poteter, krydder, salt og olje. Sett ovnen på 200 °C. Ha grønnsakene i en ildfast form og stek dem i ca. 20 min, rør litt rundt og tilsett tomatene. Stek det hele i 5 – 10 minutter til.

Soppsaus med blåmuggost

Ingredienser

200 gr sjampinjong (i skiver)
1⁄2 løk (finhakket)
1 ts timian
1 ss smør
1⁄2 dl hvitvin
1 ss olivenolje
2 dl kremfløte
1 dl helmelk
50 gr blåmuggost (eks. Gorgonzola) Maizena
Salt og pepper

Slik gjør du

Fres soppen og løken mør i smør og olje. Tilsett hvitvin og kok til væsken har fordampet. Tilsett timian, fløte, ost og melk. La det småkoke i 10 minutter. Jevn med Maizena og smak til med salt og pepper.