Ingredienser

4 porsjoner

4½ plate gelatin
1 vaniljestang
7,5 dl kremfløte
2 dl sukker
Finrevet skall (kun det grønne) og saft av en 1 lime.
1 ss finhakket frisk mynte eller sitronmelisse

Slik gjør du

Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Ha vaniljefrø og resten av vaniljestangen i en kasserolle sammen med sukker og fløte. Kok opp og la dette trekke i ca 15 min. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 min. Løs opp gelatinen i den varme fløten og sil blandingen. Tilsett limeskall og limesaft.

Fylles i porsjonskåler og settes kaldt natten over. Kan serveres med en frisk bringebærsaus.

Saus

400 gr frosne bringebær
2 dl sukker
1 dl vann

Slik gjør du

Kok opp vann og sukker. Hell den varme sukkerlaken over de frosne bringebærene. Kjør det i foodprosessor med full hastighet i 30 sekunder. Siles og settes kaldt før bruk.

Holder seg en uke i kjøleskapet.