Ingredienser
Ca 6 porsjoner
1,5 dl eplejuice
1 lammebog (ca 2 kg)
Sennep (gjerne Dijon)
Slik gjør du
Smør lammebogen inn med sennep på begge sider.
Krydre godt med lammerub.
Stek lammebogen i 3 timer på 120 ºC
Pakk så bogen inn aluminiumsfolie og hell over eplejuice.
Stek den så videre på 160 ºC i 1,5-2 timer.
Ta lammebogen ut av folien og riv kjøttet opp med 2 gafler. Slå så kraften fra folien over kjøttet. Bland godt og spis i vei.
Lammerub
2 ss provance krydder
1 dl brun sukker
2 ss flaksalt
2 ts grovmalt pepper
2 ts paprikapulver (gjerne røkt)
2 ts hvitløkspulver
2 ts løkpulver
Alt blandes godt sammen.
BBQ-saus
250 gr ketchup
125 gr brunt sukker
½ dl sterk kaffe
½ ss Tabasco (gjerne chipotle)
Alt blandes sammen og kokes opp til sukkeret har løst seg opp. Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer Tabasco. Avkjøl.
Coleslaw
600 gr hodekål (finsnittet)
2 stk stor gulrot (revet)
2 stk eple (finkuttet)
2 ss agurkmix
Salt og pepper
2 ss persille
4 dl majones
2 dl seterrømme
2 ss HP-saus
2 ss sitronsaft
Bland sammen rømme, majones, persille, HP-saus, agurkmix og sitronssaft. Smak dressingen til med salt og pepper. Bland så i eple, kål og gulrot. La gjerne coleslawen stå et par timer i kjøleskapet før bruk, slik at smakene får satt seg.