Ingredienser

4 porsjoner

2 kg tynnribbe
2 ss salt
1 ss sort nykvernet pepper 2 dl vann

Blir det ordentlig jul uten ribbe? Mange har nettopp dette som sin favoritt. Men det er stor forskjell på fersk og frossen ribbe – prøv selv, så får du se!

Før steking

Sjekk at ribbeina er sagd over – dette er viktig ved oppdeling når den er ferdigstekt.

Rut svoren med tapetkniv, barberblad eller en skarp kniv. Rutene bør være 1 cm. Krydre med salt og pepper, og gni dette skikkelig inn i ribba. Dette kan med fordel gjøres et par dager før steking.

Steking

Sett ovnen på 230 °C.

Legg en asjett i bunnen av en langpanne, og legg ribba på asjetten med svoren opp.

Hell så vannet i langpanna og dekk alt med aluminiumsfolie.

Sett ribba i ovnen og stek så i ca. 45 minutter.

Ta ut formen og fjern folien. Ha ribba i ovnen igjen og senk temperaturen til 200 °C.

Stek så videre i 1 time.

Skru opp temperaturen til 230 °C og stek i ca. 30 minutter, eller til svoren blir sprø.

La den hvile på benken i 20 minutter før oppdeling.

Tilbehør

Rødkål, surkål, svisker, stekte epler, tyttebær, stekesjy, brunsaus, sennep, kokte poteter, medisterkaker og pølser.