Ingredienser
250 gr fennikel(finhakket)
100 gr løk (finhakket)
650 gr potet (rå uten skall)
1 ts tørket timian
5 hvitløksbåter
3,5 dl kremfløte
1,5 dl H-melk
50—100 gr revet Jarlsberg
3 ss revet parmesan
1 ss smør
Salt og nykvernet sort pepper
Slik gjør du
Rens og finhakk løk, hvitløk og fennikel. Smelt smør i en kasserolle, ha grønnsakene i sammen med timian. Fres dette på middels varme i ca. 5 min (ikke bruk stålkasserolle da det svies lett i disse. Bruk gjerne jerngryte, teflon eller titanpanne).
Kutt potetene i skiver imens grønnsakene freser. Tilsett så poteter, fløte og melk, og småkok dette til potetene begynner å bli møre. Smak til med salt og pepper.
Ha så potetblandingen i en ildfast form og strø over revet ost og parmesan.
Stek det så videre i ovnen på 200 ºC i 20 min.