Skreifisket er en årlig begivenhet med lange tradisjoner, og denne sesongen er årets høydepunkt for mange fiskeelskere.

Ordet skrei kommer fra det gammelnorske ordet skrida, som betyr å vandre. Fra januar til april svømmer kjønnsmoden torsk inn fra Barentshavet for å gyte på de faste gyteplassene rundt norskekysten. Etter å ha tilbakelagt mange tusen kilometer som følge av den lange vandringen er skreien svært muskuløs, og kjøttet kjennetegnes av å være fast, hvitt og delikat med en litt søtlig og mineralrik smak. Derfor flaker skreien seg lett, og er en fantastisk råvare som er svært anvendelig.

I skreisesongen finner du også andre delikatesser som torsketunger, torskerogn og lever i ferskvaredisken vår. Som en av få i landet har vi på Eide Handel eget fiskemottak på huset. Dette gjør at du som kunde finner den ferskeste fisken hos oss, for kun få timer etter fisken er dratt over båtripa er den å finne i ferskvaredisken vår.

Oppskrift:

Nyt skreien mens du kan!

Les mer >