Pinnekjøtt i særklasse
Vi har det aller beste utgangspunktet for å lage pinnekjøtt av høy kvalitet.
Vi har det aller beste utgangspunktet for å lage pinnekjøtt av høy kvalitet.
Bardufossjentene har funnet oppskriften til det søte liv.
Lokale råvarer og heimelagakvalitetsmat. Ferskvareavdelingen bugner av lokale [...]
Traeger sine nye pelletsgriller med Digital Pro Controller, er grillen med alle muligheter – du har full kontroll på grillingen.
Vår kaffemester Arnulf Kaspersen bærer på en hemmelighet. Gjennom år hos Friele har han luktet og smakt seg fra øst til vest – gjennom jordsmonn, ferskhet og brenningsgrader – stadig på jakt etter nye fyldige kaffesmaker.
Våre fagfolk mener at alle som er glad i å lage mat burde ha egne krydderblandinger. Etter mye utprøving med forskjellige smaker og kryddersorter ble vårt Eidekrydder til.
Mads Nilsen vår egen pølsemaker lager vår berømte lammerull etter delvis hemmelig oppskrift. Han kan fortelle at han bruker kjøtt fra både bog og lår samt svangen når rullen skal lages.
Den beste røykalaksen får du av å vente. Av og til kan du skimte et svakt slør av røyk over Eidkjosen. Da vet du at kjøkkensjef Øystein er på jobb.
Vi er liksom litt fin på det her på Eide Handel. I alle fall på vegne av våre kunder. Derfor er råvaren til lute fisk kun den største, flotteste og kjekkeste skreien som ble tatt i vinter på sin vandring fra Barentshavet til Lofoten.
Enkelte smaker blir til gjennom mye prøving og feiling. Vårt nye fenalår kom til verden under åpen himmel. Vi hadde i utgangspunktet ikke behov for flere hjertebarn i vårt brede sortiment av heimelaga spesialiteter.
Når vårsnøen tiner i Lyngsalpan og trekker seg oppover de mektige fjellskråningene, følger alpelammene etter. Slikt blir det god trening av. Alpelam har rennommé på seg for å være noe av det ypperste du kan kjøpe innen lam.
De siste årene har folk nærmest kvalfartet til yttersida i desember og januar for å se verdens største populasjon av knølkval velter seg innover fjordene med bartene fulle av sild.